0 0

Slaaptrend boxspring

Alleen al qua uiterlijk beloven boxspringbedden echt koninklijk slaapgenot voor je slaapkamer. De indrukwekkende bedden met een uitgebreid, gestoffeerd hoofdbord en een opvallend onderstel hebben ook een indrukwekkende lighoogte.

Het idee is echter niet nieuw. De “Titanic” (gezonken in 1912) had al boxspringbedden voor haar passagiers. Het systeem raakte voor het eerst ingeburgerd in de Anglo-Amerikaanse regio, in Scandinavië en in de Benelux. Boxspringbedden zijn nu ook hier in zwang - en de trend stijgt. Klanten vragen ook steeds vaker naar boxsprings in de ecologische sector.

Wat is een boxspring bed?

Spring"Box" komt uit het Engels en betekent "doos" of "krat" in het Duits. "Spring" betekent "veer". En dat is precies waar een klassiek boxspringbed op gebaseerd is - een stijf frame, d.w.z. een doos waarin metalen veren zijn ingebouwd. Daarbovenop ligt een extra hoge matras - afhankelijk van het model kan dit een pocketvering, koudschuim of latex matras zijn. De top is meestal een topper van verschillende materialen, zoals koudschuim of viscoschuim.

De basis van het bedsysteem - de box - is meestal bekleed met meubelstof of kunstleer. Boxspringbedden hebben vaak een gestoffeerd hoofdbord in hetzelfde ontwerp. Opvallend goedkope boxspringbedden verdienen overigens vaak helemaal niet de naam boxspringbed - hier is de constructie massaal wegbezuinigd en bedrogen om kosten te besparen.

Heeft het boxspringbed voordelen?

Veel mensen zien de voordelen van een boxspring in de comfortabele hoogte. Dit comfort kan echter ook bereikt worden met een hoger bedframe, een matras op comfortabele hoogte en/of een topper. Alleen als je alle verschillende onderdelen precies op maat koopt (bv. stevigheid van de matras en verstelbaarheid van de lattenbodem), krijg je een eindproduct dat echt bij je past en dat je een gezonde nachtrust geeft. Een conventioneel boxspringbed bestaat uit een gestandaardiseerde bedbodem en een matras in een vooraf bepaalde hardheidsgraad. Het is eigenlijk logisch dat bij dit gestandaardiseerde boxspringontwerp geen rekening wordt gehouden met de verschillende slaapbehoeften.

Kan het boxspringconcept ook ecologisch geïmplementeerd worden?

Zoals eerder uitgelegd is het klassieke boxspringbed gebaseerd op een metalen lattenbodem. Metalen in bedden zijn echter niet zonder problemen - veel mensen reageren er gevoelig op en slapen slecht. Een verende kern met metalen veren is daarom niet geschikt voor een ecologisch verantwoord bedsysteem.

Wat zijn dan de ecologische opties?
Eerst en vooral is er de materiaalkeuze - in plaats van karton zou de box gemaakt moeten zijn van massief hout of hoogwaardig multiplex en gestoffeerd en bekleed met natuurlijke materialen die getest zijn op schadelijke stoffen om de gestoffeerde look te bereiken. De ophanging moet niet alleen ecologisch zijn, maar ook orthopedisch verantwoord - bijvoorbeeld een klassiek latten- of schijvenframe. Voor de matras en de topper moet natuurlatex van 100% natuurrubber worden gekozen; een alternatief kan organisch koudschuim zijn dat is getest op schadelijke stoffen. En dan is er nog de vraag waar de “veer” in deze oplossing zou moeten zitten...

Veel van onze klanten vragen ook naar een boxspringbed. Onze productontwikkelaars zijn daarom aan de slag gegaan en hebben iets compleet nieuws voor je ontwikkeld. Boxspringbedden op een ecologisch en orthopedisch verantwoorde manier geïnterpreteerd! Hier krijg je een boxspring die echt is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. Je kiest je eigen lattenbodem, een matras met de voor jou juiste hardheid en een hoofdbord naar jouw smaak. De clou: de veren in de matras zijn gemaakt van kunststof dat getest is op schadelijke stoffen. Hierdoor heb je een matras met een verende kern, maar zonder metaal in je ligvlak. Ervaar een nieuwe dimensie van boxspring bedden!

Wat zijn de voor- en nadelen van boxspringbedden?

Onze slaapexperts hebben de voor- en nadelen van boxspringbedden uitgebreid voor je geanalyseerd.

  • Eén ding vooraf: als je besluit een boxspring te kopen, let dan op ecologische en orthopedische kwaliteit. Helaas wordt hier vaak gesjoemeld. Om te besparen op de productiekosten wordt bijvoorbeeld bij boxspringbedden de lattenbodem weggelaten en vervangen door harde latten. Dit betekent dat het ligcomfort van dit bed nihil is.
  • Het comfortabel hoge ligvlak van boxspringbedden is een duidelijk voordeel ten opzichte van bedden met een normale hoogte, omdat de rug gemakkelijker kan opstaan en gaan zitten. Kleinere mensen moeten hier echter oppassen - het voordeel kan voor hen snel een nadeel worden als ze 's avonds moeizaam in bed moeten klimmen. Als je "alleen" op zoek bent naar een bed met een comfortabele instaphoogte, moet je ook een massief houten bed met een comforthoogte en eventueel een topper onder je hoeslaken overwegen.
  • Als je kiest voor een klassiek boxspringbed, zul je veel geld moeten betalen voor het dure totaalpakket. Bij conventionele boxspringbedden geldt hier het principe van "alles of niets" - het vervangen van losse onderdelen is bij een boxspringbed moeilijk of zelfs onmogelijk. Zorg er dus voor dat je een flexibel boxspringbed kiest dat steeds weer aan je wensen kan worden aangepast.
  • Het liggevoel op een boxspringbed is vaak nogal meegevend en verend, alleen al door de hoogte. Dit is een kwestie van smaak - sommige mensen zouden nooit meer zonder willen, anderen beweren overdreven dat ze "zeeziek" worden op boxspringbedden. Voor bepaalde medische indicaties (bv. hernia) wordt een boxspringbed echter in geen geval aanbevolen.
    Kies alleen een boxspring die matrassen in verschillende hardheidsgraden aanbiedt en dus kan worden aangepast aan je individuele behoeften.
  • Zoals reeds vermeld, bestaat de basis van een conventioneel boxspringbed uit metalen veren en is dus niet aanpasbaar. Dit is een duidelijk nadeel in vergelijking met een verstandig bedsysteem dat bestaat uit een lattenbodem en een matras van hoge kwaliteit. Een goede lattenbodem ondersteunt je lichaam namelijk precies daar waar je het nodig hebt. Met de juiste instelling van de middenzone geef je de lenden steviger steun en de bekkenzone de optimale zitdiepte. De zachtere schouderzone van een goede lattenbodem biedt ook mensen met brede schouders voldoende zinkdiepte en dus aangenaam slaapcomfort in zijligging.
    Ideaal is natuurlijk een boxspringbed met een geïntegreerde lattenbodem. Om optimaal op je matras te slapen, moet de hardheidsgraad precies op jouw behoeften zijn afgestemd.
  • Vooral kleine of lange mensen hebben een bed nodig dat aan hun individuele gestalte kan worden aangepast. Een boxspring kan dit niet. In zo'n geval kun je met een goede lattenbodem de latten van de schouder- en bekkenzones met relatief weinig inspanning plaatsen waar je lichaam ze nodig heeft. In dit geval is een boxspring bed met lattenbodem de oplossing, omdat de latten flexibel verwisseld kunnen worden.
  • De ventilatie van boxspringbedden kan ook een probleem zijn, vooral als de bodem van het bed bekleed is met kunstleer. Als je voor een boxspringbed kiest, moet je er dus voor zorgen dat het bed voldoende bodemvrijheid heeft en een open constructie. Anders bestaat het risico op vocht- en schimmelvorming in en rond de bedbodem. Je kunt het beste bedden met poten kiezen.
  • Boxspringbedden vallen visueel erg op. Ze kunnen kleinere slaapkamers snel overladen doen lijken. Een klassiek bedsysteem komt hier vaak goed tot zijn recht.

Wat zeggen onze slaapexperts over boxsprings?

Boxspringbedden met hun aparte gestoffeerde look en het speciale, ietwat ongedefinieerde liggevoel zijn een kwestie van persoonlijke smaak. Toch moet je goed opletten als je een boxspring koopt. Want wij vinden dat reclame vaak veel te veel belooft. Een boxspring is niet het enige zalige slaapconcept.

Kies voor een boxspringsysteem dat flexibel aan je wensen kan worden aangepast. Zorg ervoor dat de boxspringbodem verstandig is en verstelbaar in het bekkengebied. De box moet voldoende bodemvrijheid hebben voor ventilatie van de matras. Last but not least moet je nieuwe boxspring gemaakt zijn van ecologische materialen die getest zijn op schadelijke stoffen.

Wij hebben de boxspring voor jou opnieuw geïnterpreteerd en een flexibel boxspringbed ontwikkeld dat voldoet aan de hoogste ecologische, orthopedische en designvereisten. Laat je inspireren door onze "Savalis-Comfort" boxspring bed, die voor jou in meesterlijke ambachtelijke kwaliteit in het Zwarte Woud wordt vervaardigd!

Als alternatief voor luxueus slaapgenot op comfortabele hoogte adviseren wij een massief houten comfortbed met een ecologisch en orthopedisch verantwoorde bedconfiguratie bestaande uit een lattenbodem en een iets hogere matras in plaats van een boxspring. Een topper direct onder het hoeslaken kan het ontwerp afronden. Toppers en matrastoppers zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en hardheidsgraden. Ons "Sanavita-Plus" slaapsysteem met de “Sanavita-Maxima” systeemcomfortmatras is ook een uitstekend alternatief.

Boxspring bedsystemen: 1 Producten

Boxspring bed "Savalis-Comfort"

(5)
  • Hoog flexibele boxspring systeem voor de hoogste orthopedische, ecologische en design eisen
  • verkrijgbaar in de maten 140x200 cm, 160x200 cm of 180x200 cm en ook in overlengte 220 cm
  • 2 matrasmodellen in elk 3 hardheidsgraden en 2 flexibele lattenbodemoplossingen garanderen een slaapcomfort van een klasse apart
  • Bedhoogte 57 cm, hoogte hoofdbord 123 cm
  • Bedframe van massief beukenhout, hoofdbordframe van massief vuren
  • Bekleding naar keuze met organisch koudschuim of natuurlatex van 100 % natuurrubber
  • Hoofdbord naar keuze ongequilt, met ruitjes-, ruitjes-, cassette- of knoopjesquilt - lounger zonder hoofdbord ook leverbaar
  • Varianten van 3 kubieke meter - naar keuze in geolied beuken, wengé gebeitst beuken of roestvrij staal
  • Hoge kwaliteit bekledingsstoffen in 200 kleuren - in de stofsoorten Glen, Hot Madison en Tango krijgt u een vegan boxspring

Meer informatie

laden

Een moment geduld.....